Goedkope hotels in Izmir
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Izmir

In dit artikel vind je informatie over voordelige vliegroutes naar Izmir vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek. Het is zeker interessant om de genoemde low budget maatschappijen te controleren op hun tarieven. Zo is Transavia bijvoorbeeld een goede optie. Bij deze luchtvaartmaatschappij kun je informatie vinden over de prijzen van vliegtickets naar Izmir. Ook andere relevante informatie zoals vertrek- en aankomsttijden, afmetingen van bagage etc. is makkelijk terug te vinden op de website.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Izmir
Met: ThomasCook, Transavia, SunExpress, Pegasus, Ticketpot, Corendon, Condor, Komfly

Goedkoop vliegen Eindhoven - Izmir
Met: Ticketpot

Goedkoop vliegen Brussel - Izmir
Met: ThomasCook, Jetairfly

Goedkoop vliegen Luik - Izmir
Met: ThomasCook, Jetairfly

Goedkoop vliegen Oostende / Brugge - Izmir
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Izmir
Met: Condor - SunExpress - Pegasus - TUIfly

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Izmir
Met: SunExpress, Pegasus, Germanwings, Condor

Izmir
Izmir, het vroegere Smyrna, is de tweede havenstad van Turkije. Na Istanbul uiteraard. Van zijn 3.000 jaar historie is nog heel wat terug te vinden, waaronder een zuil van de tempel van de godin Artemis; een van de 7 wereldwonderen. En wat te denken van de buiten Izmir gelegen oude Griekse stad Efeze (Efesos, Efes) met zijn goed bewaard gebleven amfitheater. Veel Griekse geschiedenis dus, want Izmir was lang Grieks. Een paar bekende Grieken die een band met Izmir hebben zijn mythologische zanger/dichter Homerus die hier geboren is, net als de Griekse reder Aristoteles Onassis. Die Griekse geschiedenis stopt in 1922, als Izmir definitief Turks wordt.

Het vliegveld van Izmir
De ruime en moderne luchthaven van Izmir, Izmir Adnan Menderes International Airport (ADB), is genoemd naar de voormalige Turkse eerste minister Adnan Menderes.

Transport vanaf het vliegveld van Izmir
Het vliegveld van Izmir bevindt zich 18 kilometer buiten de stad; de goedkoopste en gemakkelijkste manier om het centrum te bereiken is per HAVAS-bus. De luchthaven wordt ook aangedaan door een trein, deze rijdt echter niet erg frequent. Zij die een bezoek willen brengen aan Ephesus met zijn Griekse Amfitheater kunnen Izmir als uitvalsbasis kiezen.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Eindhoven - Informatie
Vliegveld Luik / Liege - Informatie
Vliegveld Oostenden Brugge - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Izmir
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Izmir, Turkije

F