Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Liege Airport / Luik Airport

Liege Airport / Luik Airport

Het 10 kilometer van Luik/Liege vliegveld heeft twee specialiteiten; luchtvracht en goedkope vakantievluchten. Dat Liege Airport het grootste luchtvrachtvliegveld van Belgie is heeft te maken met het feit dat het relatief dichtbij gelegen vliegveld van Charleroi zich eerder al in goedkope passagiersvluchten had gespecialiseerd. Als goede buren respecteerden ze elkaars handel; Charleroi de passagiersvluchten, Luik het vrachtverkeer. Met dat laatste zijn ze inmiddels de grootste van Belgie.

Inmiddels weten we dat geen enkel kleiner vliegveld aan de goedkope vluchten van prijsvechters als Ryanair ontsnapt, en dus biedt Luik Airport tegenwoordig ook low budget vluchten naar zonnige oorden.


Bereikbaarheid Luik/Liege Airport

Het jaloers makende gegeven dat Liege Airport 24 uur per dag geopend is en een prima strategische ligging bezit niet ver van Brussel, Maastricht en Aken beidt ongekende mogelijkheden. Deze doen ze weer deels teniet door de ronduit beroerde bereikbaarheid per openbaar vervoer. Je bent bijna verplicht om met de auto naar het vliegveld te komen. Een eigen treinstation vindt je op de luchthaven niet, en vanaf het station van Luik kun je alleen maar op bepaalde uren met de bus naar de luchthaven; op werkdagen wel te verstaan, er zijn geen weekenddiensten. Om vanuit het centrum van Luik op het vliegveld te komen heb je zelfs twee bussen nodig. Shuttles rijden er alleen vanuit Antwerpen en Brussel. En that's all.

Hotel op Luik/Liege Airport

Door het gebrek aan goede verbindingen per openbaar vervoer heb je welhaast een hotel nodig op de luchthaven. En dat hotel, het Park Inn, is er dan ook. Voor de zakelijke reiziger is dat wellicht een uitkomst, de budgetreiziger heeft er evenwel niets aan. Een extra hotelovernachting drijft de prijs van een vakantie te ver op.

Vliegveld Luik / Liege - Bestemmingen
Vliegveld Luik / Liege - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchten


Home

Terrah.Net?

Goedkope vluchten
Luik / Liege - airport