Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Eindhoven Airport Informatie

Eindhoven Airport

Sportvlieger Frits Philips, inderdaad, de man van de gloeilampen, richtte vlak na de opening van vliegveld Welschap (zoals het luchthaventje toen heette) hier een vliegclub op. Dat was in 1932. Er werd toen geland op een grasbaan. Onder de Duitse bezetting kreeg het vliegveldje verharde landingsbanen. Het militaire karakter van de luchthaven zou blijven. Nog steeds worden er veel militaire luchttransporttaken uitgevoerd vanaf Vliegbasis Eindhoven (zoals de militairen het vliegveld noemen).

Met de komst van prijsvechters als Ryanair kreeg de burgerluchtvaart een enorme impuls. Het zorgde ervoor dat Eindhoven Airport na het immense Schiphol de tweede luchthaven van Nederland werd. Zij het op respectabele afstand van 's lands grootste vliegveld.

Bereikbaarheid van Eindhoven Airport

Vanaf het treinstation in Eindhoven rijden bussen naar het vliegveld. Ook rijden er shuttles naar Amsterdam en Utrecht. Reistijd 15 a 20 minuten. Hou er eekening mee dat je de vroegste vluchten niet haalt met het openbaar vervoer. Een punt wat voor verbetering vatbaar is. Met de shuttles lukt het in (bijna) alle gevallen om het gewenste vliegtuig te halen. Maar van die service kunnen alleen reizigers uit Amsterdam en Utrecht gebruik maken. Reizigers die over de weg komen nemen afslag 29 op de A2.

Vliegveld Eindhoven - Bestemmingen
Vliegveld Eindhoven - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchtenHome

Terrah.Net?

Goedkope vluchten Eindhoven Vluchtinformatie