Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets boeken

Waar moet je op letten bij het boeken van een goedkope vlucht?

Goedkope tickets boeken
Het antwoord: zoek op vluchten bij alle online boekers die je vinden kunt en noteer de beste opties. Herhaal dit proces een tijd lang met regelmaat. Zoek vooral ook 's nachts! Ja, om goedkope vluchten te vinden moet je laat opblijven! Online boeking-systemen worden namelijk vaak in de kleine uurtje ge-update. Dan komen de nieuwe aanbiedingen en last minutes vrij. Opblijven loont.

Hoe wordt de prijs van een vliegticket bepaald?
Er zit ogenschijnlijk geen logica in de ontwikkeling van de prijzen van vliegtickets. Vroeg boeken kan voordelig zijn, net als laat boeken. En daar tussenin? Inderdaad, ook dan kun je op koopjes stuiten. Hoe dat zit? Een voorbeeldje: een vlucht wordt 12 maanden voordat deze plaatsvindt in een online boeking-systeem geplaatst. Er zijn 120 plaatsen in het vliegtuig. Even rekenen; als er elke maand 10 tickets worden verkocht gaat er uiteindelijk een uitverkocht vliegtuig de lucht in. Dat is mooi voor de vliegmaatschappij.

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopste?
Als de ticketverkopen op een bepaalde vlucht achterblijven bij de verwachtingen dan gaan de ticketprijzen omlaag in de hoop dat de verkoop weer aantrekt. Dat werk wordt overigens aan computers overgelaten. De ticketprijzen worden in zo'n geval volautomatisch verlaagd. Maar wanneer gebeurt dat? Dat kan op elk denkbaar moment gebeuren. Wees dus altijd bedacht op prijsverlagingen en sla direct toe als de prijs je aanstaat.

Dure tickets.....
Het omgekeerde komt evenwel net zo vaak voor. Als de ticketverkoop boven verwachting goed gaat, worden de prijzen verhoogd. Kennelijk waren de tickets te goedkoop en kan er best wat meer voor gevraagd worden. Het is natuurlijk fijn voor een maatschappij om een vliegtuig snel vol te hebben. Maar dit betekent echter ook dat de verdiensten waarschijnlijk hoger waren geweest als er meer tijd was uitgetrokken voor de verkoop van vliegtickets. Dan kan de prijs zo hoog mogelijk worden gehouden en pas verlaagd als de verkoop stagneert.

Vliegtickets kopen: de beste strategie
Natuurlijk is je eigen flexibiliteit ook een factor van belang. Reisdata heen en weer schuiven kan spectaculaire prijsverschillen opleveren. Kijk uit dat je niet onbedoeld over standaard reislengtes heengaat; het verschil tussen b.v. een ticket van 2 maanden en een van 2 maand en 1 dag kan heel groot zijn. Verschillende dagen van de week kunnen ook heel verschillende prijzen opleveren. Kortom; wie flexibel heeft de beste kansen om de echte koopjes eruit te vissen. Daarmee is niet gezegd dat je altijd de klos bent als je vastzit aan bepaalde reisdagen. Gewoon niet opgeven!

Alle goedkope vluchten in 1 zoeksysteemHome

Terrah.Net?

Goedkope vluchten boekenApartamenten te koop in Santa Marta, Colombia