Goedkope hotels in Istanbul
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Istanbul

Goedkoop vliegen naar Istanbul? In dit artikel vind je alle low budget maatschappijen die op Istanbul vliegen en goedkope routes die je kunt nemen vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Istanbul (Atatürk)
Met: Komfly

Goedkoop vliegen Brussel - Istanbul (Atatürk)
Met: ThomasCook

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Istanbul (Atatürk)
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Istanbul (Atatürk)
Met: Pegasus

Goedkoop vliegen Amsterdam - Istanbul (Sabiha)
Met: Pegasus, Corendon, Ticketpot

Goedkoop vliegen Eindhoven - Istanbul (Sabiha)
Met: Ticketpot

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi- Istanbul (Sabiha)
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Dortmund - Istanbul (Sabiha)
Met: Germanwings

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Istanbul (Sabiha)
Met: Pegasus

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Istanbul (Sabiha)
Met: Germanwings, Condor, SunExpress, Pegasus

Istanbul
Over het algemeen wordt London aangewezen als grootste stad van Europa. In Istanbul wonen echter veel meer mensen. Maar is het wel de grootste stad van Europa terwijl het voor een deel in Azië ligt? Ach, wat doet het ertoe; Istanbul is een bijzondere stad, daarover zal iedereen het eens zijn. De door Grieken gestichte stad die eerder Constantinopel, Nova Roma en Byzantium heette, en liefdevol 'Poort naar het Oosten' wordt genoemd, puilt uit van de geschiedenis. Vele volkeren leefden er en maar liefst 5 keer was Istanbul hoofdstad van een ander rijk, te weten het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, het Latijnse Rijk van Constatinopel, wederom het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. En toen, in 1923, werd Ankara de hoofdstad van Turkije. Omtrent de naam Istanbul doen verschillende verhalen de ronde. De meest gangbare verklaringen wijzen het Griekse 'Konstantinoupolis' of 'tin polin' aan als bron. Veel Turken houden het evenwel op een verbastering van 'Islam Bol', wat 'veel islam' betekent, of 'Islam Bul, wat staat voor 'vind de islam'.

Transport vanaf vliegveld Istanbul Atatürk International Airport (IST)
Het vliegveld van Istanbul, Atatürk International Airport, ligt zo´n 15 kilometer van de stad. Reizigers kunnen met de metro van het vliegveld naar het centrum. De bus rijdt langs de belangrijke punten in de stad, en de intercity bus terminal. Busmaatschappij HAVAS laat een Airport Shuttle rijden. Het goedkoopste vervoersmiddel is de IETT stadsbus. Reken wel op aanmerkelijk langere reistijden.

Transport vanaf vliegveld Istanbul Sabiha (SAW)
Vliegveld Sabiha Gökçen International Airport bevindt zich op 12 kilometer van treinstation Pendik, gelegen in het Aziatische deel van Istanbul. Verbindingen tussen Pendik en het centrum worden verzorgd door de Haydarpasa-Gebze Express. HAVAS Shuttle Services en de IETT stadsbus rijden tussen het vliegveld en verschillende delen de stad.

Transport tussen beide delen van Istanbul
De immense stad Istanbul (18 miljoen inwoners) beschikt over een zeer uitgebreid systeem van bussen, metro´s, metrobussen, trams en kabelbanen. Voor transport over de Bosporus zorgen een aanzienlijke hoeveelheid veerdiensten waaronder de snelle catamaran IDO Sea Bus.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Eindhoven - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Istanbul
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Istanbul, Turkije