Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Brussel Charleroi Airport - Informatie

Brussel South Charleroi Airport

Het door de lokale bevolking 'Gosselies' genoemde vliegveld van Brussel Charleroi ligt 46 kilometer ten zuiden van Brussel bij de stad Charleroi. Dat Brussel is er dus eigenlijk een beetje met de haren bijgesleept. Een belangrijk jaar in de geschiedenis van het vliegveld is 1997. Dat begint Ryanair op Charleroi te vliegen. Al snel volgen er meer prijsvechters. Charleroi Airport schudt zijn regionale karakter af en wordt een belangrijke low budget luchthaven. In 2008 gaat een nieuwe terminal open die gelijk al weer te klein is.

Bereikbaarheid Charleroi Airport

Charleroi Airport is goed te bereiken met het openbaar vervoer ook al heeft het (nog) geen eigen treinstation. Totdat dat dat er is neem je vanaf treinstation Brussel Zuid de vliegveld-shuttle. Op Belgische stations zijn combi-tickets te koop; een treinkaartje inclusief shuttle naar het vliegveld. Reizigers die aankomen kunnen op de luchthaven het 'billet bulk' kopen; een kaartje voor shuttle plus trein naar elke bestemming in Belgie.

Anekdote Charleroi Airport

Wanneer het vliegveld gesticht is weet niemand. Dat is simpelweg niet opgetekend. Het eerste document waarop het vliegveld genoemd wordt stamt uit 1919. In dat document wordt gewag gemaakt van de oprichting van een vliegschool door Koning Albert de Eerste. Maar daarvoor? Men is gewoon een keer begonnen met vluchten vanaf een grasveldje.

Vliegveld Brussel Charleroi - Bestemmingen
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchtenHome

Terrah.Net?

Goedkope vluchten Brussel Charleroi informatie