Goedkope hotels op Ibiza
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Ibiza

Goedkoop vliegen naar Ibiza? Wij hebben alle voordelige vliegreizen naar Ibiza vast op een rij gezet. Je kunt vertrekken vanaf vliegvelden in Nederland en België. Vergeet ook de luchthavens in de Duitse grensstreek niet te checken op goede aanbiedingen.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Ibiza
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Brussel - Ibiza
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi - Ibiza
Met: Ryanair

Goedkoop vliegen Luik - Ibiza
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Dortmund - Ibiza
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Ibiza
Met: Air Berlin, Condor, German Wings, TUIfly

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Ibiza
Met: Air Berlin, Germanwings

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Ibiza
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Niederrhein Weeze - Ibiza
Met: Ryanair

Het eiland Ibiza en de stad Ibiza
Ibiza ontstond ongeveer 8 miljoen jaar geleden toen het door lokale stijging van de zeebodem boven de zeespiegel uitkwam. Het was toen alleen geen eiland, maar een onderdeel van het Spaanse vaste land. Eiland is Ibiza pas 12.000 jaar toe het het water in de oceanen steeg. De oudste sporen van bewoning zijn te dateren op een leeftijd van 7.000 jaar. Ibiza-stad is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst. Dat is niet te danken aan hedendaagse dj's, maar aan de rijke geschiedenis. Achtereenvolgens heersten Feniciërs, Carthagen, Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Moren, Noormannen, Arabieren en Catalanen over het eiland. En ach, wie zal het zeggen, misschien wordt dit rijtje nog wel eens aangevuld met Tiësto en Armin van Buuren.

Het vliegveld van Ibiza
Van oktober tot mei is Ibiza Airport (IBZ) een rustig regionaal vliegveld. In de vakantieperiode daarentegen is het dringen geblazen. Dan passeert in enkele maanden 85% van al het vliegverkeer. De luchthaven werd, ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog (1936 - 1939), voor militaire doeleinden gebouwd. In 1949 wordt de luchthaven ook opengesteld voor de burgerluchtvaart. En dan, twee jaar later wordt hij verouderd en wel weer gesloten. Als de inwoners van Ibiza in 1958 lucht krijgen van de opkomst van het toerisme op Mallorca gaat hij weer open. Anno nu verwerkt het vliegveld 5 miljoen reizigers per jaar; een aantal wat nog steeds stijgt.

Transport vanaf het vliegveld van Ibiza
De goedkoopste manier om van het vliegveld naar Ibiza Stad naar te reizen is per bus. Ook de rest van het eiland is goed bereikbaar per bus. Verder rijden er vanaf het vliegveld shuttles naar hotels en resorts.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Vliegveld Luik / Liege - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Vliegveld Weeze - Informatie

Goedkope hotels op Ibiza
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Ibiza, Spanje