Goedkope hotels in Florence
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Florence

Goedkoop vliegen naar Florence? In dit artikel zijn alle voordelige vliegreizen naar Florence met vertrek vanaf vliegvelden in Nederland, België en de Duitse grensstreek voor je op een rij gezet. Wie budget wil vliegen naar Florence kan overigens ook een goedkope vlucht naar Pisa nemen. De steden liggen vlak bij elkaar en het onderlinge transport is uitstekend.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Florence
Met: Meridiana / Eurofly

Goedkoop vliegen Brussel - Florence
Met: Brussels Airlines

Goedkoop vliegen Dusseldorf - Florence
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Amsterdam - Pisa
Met: Transavia

Goedkoop vliegen Eindhoven - Pisa
Met: RyanAir

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi - Pisa
Met: RyanAir

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Pisa
Met: TUIfly

Florence
Leuke vraag voor een quiz: wie heeft Florence gesticht en waarom? Het antwoord: Julius Caesar die op de plek van de latere stad een tehuis voor veteranen begon. Dit oudemannenhuis wat de naam Florentia kreeg zou uitgroeien tot een stad die de bakermat van de Renaissance werd. En dat ademt de stad nog steeds uit. Kunst en cultuur liggen er hoog opgetast. En omdat het oude Florence niet heel groot liggen de musea en bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Gelukkig maar, want elk museum schijnt zijn eigen unieke openingstijden te hebben die zomaar zonder vooraankondiging kunnen veranderen. Je bent dan in ieder geval snel bij een volgend museum.

De vliegvelden van Florence
Wie op het vliegveld van Florence landt zou kunnen denken dat hij verkeerd terecht is gekomen. Het enige vliegveld van de stad is namelijk piepklein; en dat voor zoŽn beroemde stad! De luchthaven, Peretola Airport, wordt ook wel Aeroporto Amerigo Vespucci genoemd; een eerbetoon aan de man de naamgever van Amerika. Florence kan toe met dat ene kleine vliegveld omdat het veel grotere, 80 kilometer verderop gelegen vliegveld van Pisa (Pisa International Airport Galileo Galilei), ook vliegveld is voor Florence.

Transport vanaf het vliegveld van Florence naar Florence
Het vliegveld(je) van Florence bevindt zich op slechts 4 kilometer van het centrum. Per bus ben je niet meer dan zoŽn 20 minuten kwijt om op het Santa Maria Novella Station in de stad te komen. Je kunt ook de Volainubus Airport Shuttle nemen.

Transport vanaf het vliegveld van Pisa naar Florence
De luchthaven van Pisa bevindt zich op circa 80 kilometer van Florence. Met de rechtstreekse treinverbinding ben je voor zoŽn 6 euro binnen het uur op het Santa Maria Novella Station in Florence.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Eindhoven - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Florence
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Florence