Goedkope hotels in Dublin
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Dublin

Een artikel over goedkoop vliegen naar Dublin, low budget vliegmaatschappijen en de vliegvelden in Nederland, België en de Duitse grensstreek van waar je kunt vertrekken.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Dublin
Met: Aer Lingus

Goedkoop vliegen Eindhoven - Dublin
Met: RyanAir

Goedkoop vliegen Brussel - Dublin
Met: Aer Lingus

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi - Dublin
Met: RyanAir

Goedkoop vliegen Bremen - Dublin
Met: RyanAir

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Dublin
Met: Aer Lingus en BMI

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Dublin
Met: Germanwings

Goedkoop vliegen Niederrhein Weeze - Dublin
Met: Ryanair

Dublin
Dublin beschikt over een bijzondere kwaliteit; het heeft een enorme hoeveelheid literair talent afgeleverd. Liefst drie ervan wonnen de Nobelprijs voor literatuur, te weten; Samuel Beckett, George Bernard Shaw en William Butler Yeats. En wie kent niet die andere literaire reuzen uit Dublin; Oscar Wilde, Jonathan Swift, James Joyce en Bram Stoker (jawel, die van Dracula). En het is niet alleen literatuur wat de klok slaat in Dublin, de stad is ook de thuisbasis van rockband U2. Waar Dublin ook mee voorop loopt is het grote aantal jonge inwoners.

Het vliegveld van Dublin
Dublin Airport (DUB) is het enige vliegveld van Dublin en samen met Shannon Airport de thuisbasis van de roemruchte prijsvechter RyanAir. Ook budget vliegmaatschappij Aer Lingus zetelt in Dublin. Deze maatschappij is interessant omdat ze naast low cost vluchten in Europa ook verschillende vluchten op de Verenigde Staten onderhoudt.

Transport vanaf het vliegveld van Dublin
Dublin Airport ligt 10 kilometer buiten de stad. Er is geen treinverbinding tussen het vliegveld en de stad, maar de bussen van onder anderen AirCoach, Airlink en Dublin Bus rijden naar en door het centrum van Dublin. Dat laatste is heel gemakkelijk; met een beetje geluk kom je vlakbij je hotel uit. Ver of niet, sommige mensen gebruiken het vliegveld van Shannon (SNN) ook om naar Dublin te reizen, al is dat ruim 220 kilometer. En nu we toch bezig zijn; de Ierlandreiziger zou ook nog vanuit Amsterdam naar Belfast (BFS) kunnen vliegen met easyJet en Aer Lingus.

Dublin en RyanAir
Het vliegveld van Niederrhein/Weeze (NRN), een van de opstapplaatsen naar Dublin, heet bij RyanAir Düsseldorf/Weeze (NRN). Dit is echter niet het vliegveld van de stad Düsseldorf; dat is Düsseldorf (DUS). Let daarom op de IATA code´s van beide luchthavens. Het ene vliegveld heet Düsseldorf (DUS), het andere Niederrhein/Weeze (NRN). Het Düsseldorf/Weeze (NRN) van RyanAir is dus in werkelijkheid Niederrhein/Weeze (NRN) en niet Düsseldorf (DUS). Snap je het nog? Heel wat onervaren reizigers hebben zich door de jaren heen op het verkeerde vliegveld gemeld, maar RyanAir volhard in het voeren van de verwarrende naamgeving.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Eindhoven - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Vliegveld Weeze - Informatie

Goedkope hotels in Dublin
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Dublin