Goedkope hotels in Boekarest
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Boekarest

Je kunt vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, BelgiŽ en net over de Duitse grens goedkoop naar Boekarest vliegen. Een overzicht van de mogelijkheden.

Goedkoop vliegen Eindhoven - Boekarest (Aurel Vlaicu Airport)
Met: WizzAir

Goedkoop vliegen Brussel - Boekarest (Aurel Vlaicu Airport)
Met: BlueAir

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi - Boekarest (Aurel Vlaicu Airport)
Met: WizzAir

Goedkoop vliegen Dortmund - Boekarest (Aurel Vlaicu Airport)
Met: WizzAir

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Boekarest (Aurel Vlaicu Airport)
Met: BlueAir, Germanwings

Het vliegveld van Boekarest
De stad Boekarest beschikt over twee luchthavens, te weten; Henri Coanda International Airport, ook wel Otopeni genoemd (OTP), en Aurel Vlaicu International Airport (BBU). Die laatste gaat ook wel als Baneasa door het leven. Henri Coanda Airport, genoemd naar de ontwerper van het eerste straalvliegtuig, is niet interessant voor low budget reizigers; het oude vliegveld van Aurel Vlaicu daarintegen wel. Het was prijsvechter BlueAir die de budget-invasie inzette op het zwaar verouderde Aurel Vlaicu Airport. Dat was in 2004. Halverwege 2007 werden alle vluchten naar Aurel Vlaicu tijdelijk stilgelegd om de broodnodige verbouwingen uit te voeren; EasyJet was toen al ontevreden vertrokken. Na een financiŽle injectie van 20 miljoen Euro is een en ander te goede gekeerd, maar geheel bij de tijd is Aurel Vlaicu Airport nog steeds niet. In 1909 was Louis Blťriot, de piloot die eerder dat jaar als eerste Het Kanaal overvloog, ook de eerste was die in Boekarest een vliegtuig aan de grond zette.

Transport vanaf vliegveld Boekarest Aurel Vlaicu (BBU)
Het openbaar vervoer in Boekarest was goed, en is goed. Ook lang nadat dictator Nicolae Ceausescu verdwenen is kun je vanaf het 8 kilometer buiten de stad gelegen Aurel Vlaicu Airport zowel met de bus, de trein als de tram naar het centrum reizen.

Over de top in Boekarest
Beslist bezienswaardig is het 'Paleis van het Volk' in Boekarest. Dit megalomane paleis met 2.000 kamers is het grootste bouwwerk van Europa. Dictator Nicolae Ceausescu liet het voor zichzelf bouwen ten koste van een belangrijk deel van het historische centrum van de stad. Ceausescu, die sowieso dol was op het slopen van alles wat met historie te maken had heeft nooit in zijn paleis gewoond; het was nog niet af toen hij viel.

Nuttige links
Lees meer over het boeken van goedkope tickets en vliegvelden met low budget vluchten op Boekarest.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Eindhoven - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie

Goedkope hotels in Boekarest
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Boekarest, RoemeniŽ