Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Rotterdam Ariport Informatie

Rotterdam The Hague Airport / Rotterdam Zestienhoven Airport

Rotterdam gaat er prat op dat zijn luchtvaartgeschiedenis reeds in de 19de eeuw begon. Hoe dat kan, zul je zeggen; de eerste vliegtuigen stammen uit het begin va de 20ste eeuw! Dat klopt, maar eerder al werd er in Rotterdam gevlogen met heliumballonnen, onder anderen door luchtvaartpionier Louis Blerot.

Toen de burgerluchtvaart van start ging leek het er even op dat Vliegveld Waalhaven, zoals Rotterdams eerst vliegveld heette, een grote toekomst te gemoed ging. De nog jonge KLM speelde een tijd lang met de gedachte haar hoofdkantoor op de succesvolle luchthaven te vestigen. Het vliegveld werd al snel te klein en moest uitzien naar een nieuwe locatie. Er werd besloten dat er tussen Rotterdam en Den Haag een nieuwe vliegveld gebouwd zou worden, maar de samenwerking tussen beide steden verliep alles behalve vlekkeloos. En toen na lang oponthoud Vliegveld Zestienhoven de deuren opende had het Amsterdamse Schiphol al een onoverbrugbare voorsprong genomen.


Een vliegveld voor 100 jaar

Weer brak er een periode van bloei aan, en weer kwam er een kink in de kabel. De stad Rotterdam had zijn oog op Zestienhoven laten vallen als locatie voor stadsuitbreiding. Na drie decennia touwtrekken werd in de jaren 90 eindelijk overeenstemming bereikt. Het vliegveld zou op de huidige locatie blijven en zich specialiseren in zakelijke en vakantievluchten. Sinds 2001 is alles helemaal in kannen en kruiken en stemde de Rotterdamse gemeenteraad voor een plan om de luchthaven voor minstens 100 jaar op Zestienhoven te handhaven.

Bereikbaarheid Rotterdam The Hague Airport

Het vliegveld is bereikbaar per bus vanaf Rotterdam Centraal Station. Aangezien Rotterdam 24 uur per dag bereikbaar is met de trein en er vanaf het station ook een bus in de kleine uurtjes rijdt (bus B12), is elk vliegtuig te halen. Vooropgesteld natuurlijk dat je Rotterdam weet te bereiken. Voor Transavia-passagiers is er een shuttle. Deze vertrekt ook vanaf Rotterdam Centraal Station. Reistijd 20 minuten.

Vliegveld Rotterdam - Alle bestemmingen
Vliegveld Rotterdam - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchtenHome

Terrah.Net?

Goedkope vluchten Rotterdam bestemmingen