Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Groningen Airport Informatie

Het Vliegveld van Groningen

Groningen Airport, het oude vliegveld Eelde, ligt 15 kilometer van de stad Groningen. De regionale luchthaven ontwikkelde zich met de opkomst van de low budget vliegmaatschappijen tot low cost paradijs voor vluchten op zonnige oorden als Griekenland, de Canarische Eilanden, Turkije, Spanje en Portugal.

Er wordt ook op minder zonnige bestemmingen als Engeland en Oostenrijk gevlogen.

Een tweede reden die bijgedragen heeft aan de groei van Groningen Airport is de vondst van olie in het noordelijk deel van de Noordzee. Door zijn ligging werd Groningen de uitvalsbasis voor vluchten naar de olievelden. Je zou kunnen zeggen dat Groningen de olie-stad van Nederland is.


Bereikbaarheid Vliegveld Groningen

Het vliegveld van Groningen is te bereiken met de bussen van Qbuzz (buslijn 2). Reizigers vanuit Assen wordt geadviseerd lijn 51 tot aan de Punt te nemen en daar over te stappen op de eerder genoemde lijn 2. Op het vliegveld zijn auto's te huur. Wie met de auto komt; neem afslag 37 van de A28 Groningen - Assen.

Vliegveld Groningen en donateurs....

Wat beslist niet elke luchthaven heeft is een stichting waar je donateur van kunt worden, om precies te zijn; de Stichting Vrienden Groningen Airport Eelde. In haar statuten schrijft de belangenorganisatie dat ze een efficiente ontwikkeling van het vliegveld wil stimuleren om zo bij te dragen aan de economische vooruitgang van de regio. Ze wil dit bereiken door middel van het scheppen van een positieve benadering van de media, aandacht voor een groene ontwikkeling van het vliegveld en het houden van netwerkbijeenkomsten.

Vliegveld Groningen - Bestemmingen
Vliegveld Groningen - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchten


Home

Terrah.Net?

Goedkope vluchten
Groningen Vluchtinformatie