Goedkope hotels in Lyon
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Lyon

Goedkoop vliegen naar Lyon? Hieronder een paar mogelijkheden om er goedkoop te komen.

Let op : Lyon heeft normaal gesproken één vliegveld (IATA-code LYS). Maar als je Ryanair moet geloven heeft Lyon nog een luchthaven. De low budget maatschappij noemt het 85 kilometer verderop gelegen vliegveld van Grenoble (met de IATA-code GNB), namelijk ook Lyon. Let als je een vlucht boekt dus heel goed naar welk Lyon je vliegt.

Goedkoop vliegen Brussel - Lyon (LYS)
Met: Transavia

Goedkoop vliegen Charleroi - Grenoble / Lyon (GRN)
Met: Ryanair

Het vliegveld van Lyon (LYS)
Lyon-Saint Exupéry Airport, ook wel Lyon Satolas Airport genoemd, ligt 20 kilometer van Lyon.

Openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Lyon (LYS)
Franse vliegvelden staan niet bekend om hun goede openbare vervoersverbindingen, maar hier is dan een fijne uitzondering; het vliegveld van Lyon (LYS) Deze luchthaven beschikt over een indrukwekkend tarnsportnetwerk, variërend van de hoge snelheidtrein TGV, de bussen van Satobus die reizgers naar vele plaatsen in de Rhône-Alpes regio brengen, en bussen die in de winter naar ski-oorden als Chambéry en Grenoble rijden.

Het vliegveld van Grenoble / Lyon (GNB)
Low budget prijsvechter Ryanair heeft er een handje van om vliegvelden te noemen naar steden die soms meer dan 100 kilometer verder liggen. Let op als je met Ryanair naar Barcelona, Stockholm, Düsseldorf en Lyon vliegt, dan krijg je ermee te maken. Grenoble-Isère Airport ligt 40 kilometer van Grenoble en maar liefst 85 kilometer van Lyon.

Openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Grenoble / Lyon (GNB)
Grenoble is met het vliegveld verbonden door de bussen van Monnet Transport, de reistijd is ongeveer 1 uur, de kosten bedragen 4 Euro. De maatschappij Faure onderhoudt busdiensten op Lyon, reistijd ongeveer anderhalf uur. Die reistijd valt dan nog mee, de prijs van het niet: 20 euro. Die busrit zou wel eens duurder uit kunnen vallen dan het vliegticket van RyanAir. Vanaf dit vliegveld zijn ´s winters bussen te nemen naar ski-oorden als Alpe d'Huez.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Brussel Zavetem - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie

Goedkope hotels in Lyon
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Lyon