Goedkope hotels in Kilimanjaro
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Kilimanjaro (Tanzania)

Goedkoop vliegen naar Kilimanjaro, Tanzania? Hieronder vind je de goedkoopste vluchten. Helaas vliegen er momenteel geen prijsvechters vanuit Nederland naar Kilimanjaro.

Goedkoop vliegen Brussel - Kilimanjaro
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Bremen - Kilimanjaro
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Kilimanjaro
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Frankfurt - Kilimanjaro
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Kilimanjaro
Met: Condor (*1)

Het vliegveld van Kilimanjaro
Kilimanjaro Airport (JRO) ligt eigenlijk ´nergens´, dat wil zeggen, het ligt tussen de steden Arusha, Manyara en Tanga in. Het vliegveld van Kilimanjaro is de tweede in grootte van Tanzania na dat van Dar es Salaam.

Kilimanjaro, Tanzania
Kilimanjaro is met zijn bijna 6 kilometer de hoogste berg in Afrika. De streek er omheen heet ook zo wat gezien de naam een beetje vreemd is. In het Swahili betekent Kilimanjaro nml. 'de berg die glinstert'. Niet bepaald een naam voor een vlakte. Voor de berg is het wel een toepasselijke naam; de bijna op de evenaar is getooid met eeuwige sneeuw die glinstert in de zon. Degenen die een beetje willen opscheppen met hun klimkwaliteiten dienen beslist de Kilimanjaro te beklimmen, of beter gezegd, te belopen, want je loopt gewoon omhoog om deze uitgedoofde vulkaan. Geen klimgereedschap nodig. Geen enkele andere berg van deze hoogte is op deze manier te bestijgen. Hou er el rekening mee dat zuurstofgebrek je aardig parten kan spelen. Rustig acclimatiseren onderweg dus.

(*1) Goedkope vluchten van Condor
Low budget maatschappij Condor vliegt vanaf Frankfurt naar Kilimanjaro Airport; wie echter dichter bij Bremen, Brussel, Düsseldorf, Münster of Osnabrück woont kan bij hetzelfde Condor vanaf die steden een aanvullende binnenlandse vlucht naar Frankfurt boeken; Condor-vluchten sluiten over het algemeen goed op elkaar aan. Met die prima dienstregeling maakt Condor het low budget vliegen helemaal volwassen.

Transport vanaf het vliegveld van Kilimanjaro
De reiziger die op de bonnefooi aankomt op Kilimanjaro Airport ziet zich geconfronteerd met een weinig ideale vervoersituatie. Het vliegveld ligt zo´n 60 kilometer van Arusha, en van enige bus- en treinverbinding op het vliegveld is geen sprake. De low budget bergbeklimmers die aankomen om de berg Kilimanjaro te bedwingen kunnen gelijk beginnen met trainen. Dat wil zeggen; een voettocht van enkele kilometers naar naar het eerste kruispunt om daar een overvolle bus aan te houden. Een tweede mogelijkheid om niet al te duur van het vliegveld weg te komen is het delen van een taxi. Daar dienen stevige onderhandelingen met de chauffeur aan vooraf te gaan, dat is immers de norm.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Kilimanjaro
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Kilimanjaro, Tanzania