Goedkope hotels in Geneve
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Genève

Goedkoop vliegen naar het als sjiek bekend staande Genève? Het kan! Wij hebben alle voordelige vliegreizen naar Genève met vertrek vanaf vliegvelden in Nederland, België en de Duitse grensstreek voor je op een rijtje gezet. Je denkt bij het horen van de naam Genève misschien niet direct aan goedkoop vliegen, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om er voordelig te komen.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Genève
Met: EasyJet

Goedkoop vliegen Rotterdam - Genève
Met: Transavia

Goedkoop vliegen Brussel - Genève
Met: EasyJet, Brussel Airlines

Het vliegveld van Genève
Genève Cointrin Airport (GVA) ligt pal aan de Zwitsers-Franse grens en heeft zowel een ingang aan Zwitserse als Franse zijde. Ondanks de wat deftige status van Genève maken veel low budget maatschappijen gebruik van het vliegveld. Deftig en goedkoop gaan in moderne tijden namelijk goed samen.

Transport vanaf het vliegveld van Genève
De Internationale Luchthaven Genève Cointrin (GVA) ligt een kilometer of 5 buiten het centrum van Genève en is gemakkelijk bereikbaar met de bus en via de spoorwegen (SBB-CFF-FFS). Vanaf het vliegveld rijden ook shuttle-bussen naar de belangrijkste skigebieden in de wijde omgeving.

Genève
Zo suf als het imago van Genève ook moge zijn; haar geschiedenis is levendig. Ooit stichtten de Kelten de stad, maar raakten haar kwijt aan de Romeinen. Deze verdedigde de stad onder leiding van Julius Caesar succesvol tegen de Helvetiërs (ofwel de Zwitsers). Daarna was Genève o.a. de hoofdstad van het Franse Bourgondië voordat de Zwitsers haar definitief in bezit namen. En over rebellerende bevolking gesproken; op weinig andere plaatsen sloeg de reformatie zo hard toe als hier. Genève was geruime tijd het protestante centrum van Europa. En deze dan: in 1781 bezetten de arbeiders en burgerij gezamenlijk de stad om er een democratisch bestuur in te voeren. Een situatie die maar 1 jaar duurde. Maar de rust is neergedaald over Genève, nu strijden alleen werknemers van internationale organisaties met elkaar; aan de onderhandelingstafel.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Rotterdam - Informatie
Brussel Airport - InformatieGoedkope hotels in Geneve
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Genève, Zwitserland