Goedkope hotels in Casablanca
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Casablanca

Goedkoop vliegen naar Casablanca? Wij hebben alle voordelige vliegreizen naar Casablanca met vertrek vanaf vliegvelden in België voor je op een rijtje gezet. Dat zijn er helaas niet heel veel. Laten we het erop houden dat je maar met één vliegtuig tegelijk kunt vliegen. Vanuit Nederland en de Duitse grensstreek vertrekken momenteel geen low budget vluchten naar Casablanca.

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi - Casablanca
Met: Jet4you - Jetairfly

Het vliegveld van Casablanca
Het vliegveld van Casablanca, Mohammed V International Airport (CMN), is het grootste vliegveld van Marokko. Het ligt bij de plaats Nouasseur, een kilometer of 30 verwijdert van het centrum van Casablanca.

Transport vanaf het vliegveld van Casablanca
Een shuttle-trein verbindt het vliegveld met het centrum van Casablanca en de havens van de stad. Reistijd in beide gevallen ongever 45 minuten. Er rijden ook bussen naar het CTM station in Casablanca; de reistijd bedraagd ongeveer 1 uur.

Casablanca
Casablanca wordt wel de locomotief van Marokko genoemd. In deze havenstad wordt immers 40% van het Bruto Nationaal Product van heel Marokko verdiend. De geschiedenis van Casablanca begint met een door Berbers gestichte nederzetting, Anfa genaamd. Toen de bewoners van de nederzetting er achter kwamen dat er veel rijk beladen Europese schepen op hun tochten naar de specerijeilanden (het huidige Indonesië) voorbij voeren stortten ze zich op de piraterij. In 1468 krijgen de Portugezen daar genoeg van; ze vallen de piratenschepen aan, maken de nederzetting met de grond gelijk en richten een slachting aan. Einde Anfa. In 1515 beginnen de Portugezen op deze plaats zelf een nederzetting die ze Casa Branca noemen (nee, daar staat geen schrijffout: het is geen Casa Blanca maar Branca). Na een zware aardbeving in 1755 verlaten de Portugezen hun nederzetting en neemt sultan Sidi Mohammed Ben Abdallah de puinhopen over. Hij bouwt het stadje weer op en noemt het Dar el-Beida. De Spanjaarden die het recht verwerven er een commercieel centrum te beginnen geven de stad de naam die het nog altijd heeft; Casablanca. Wat de drie namen (Casa Branca, Dar el-Beida en Casablanca) gemeen hebben is dat ze allen Het Witte Huis betekenen. Waarom? Ga maar kijken! Wereldberoemd wordt Casablanca door de gelijknamige zwart-wit cultfilm uit de 40-er jaren met Ingrid Bergman en de stoer rokende Humphrey Bogart.

Nuttige links
Voor wie de geheimen van goedkoop tickets boeken wil leren kennen en meer wil lezen over Brussel Charleroi
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie

Goedkope hotels in Casablanca
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Casablanca, Marokko