Goedkope hotels in Athene
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Athene

Goedkoop vliegen naar Athene? Wij hebben alle voordelige vliegreizen naar Athene met vertrek vanaf vliegvelden in België en de Duitse grensstreek voor je op een rijtje gezet. Er vliegen op dit moment geen low budget maatschappijen vanaf Nederlandse vliegvelden naar Athene, wat niet wil zeggen dat er geen goedkope vluchten te vinden zijn :)

Goedkoop vliegen Brussel - Athene
Met: Jetairfly, Brussels Airlines

Goedkoop vliegen Brussel Charleroi - Athene
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Athene
Met: Germanwings, Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Athene
Met: Aegean Air, Air Berlin

Het vliegveld van Athene
In 2001 ging het splinternieuwe, van alle gemakken voorziene Athens International Airport (ATH) open. Voor de Olympische Spelen van 2004 werd het nog wat opgepoetst, en toen werd het tot het beste Europese vliegveld uitgeroepen. De luchthaven met zijn aparte Schengen Terminal is zoals dat heet ook ´A380 ready´. Het grootste operationele vliegtuig ter wereld, de nieuwe dubbeldeks Airbus kan er moeiteloos landen. Athens International Airport heeft zich in de korte tijd van zijn bestaan ontwikkeld tot een van de belangrijkste Europese hubs naar het Midden Oosten.

Transport vanaf het vliegveld van Athene
De afstand tussen luchthaven en Athene bedraagt zo´n 20 kilometer. Deze kunnen snel overbrugd worden met de voor de Olympische Spelen van 2004 aangelegde trein. De stad is ook te bereiken met de metro en verschillende buslijnen. Reistijd 30 tot 40 minuten.

Athene
De naar godin Pallas Athene genoemde Griekse stad is met zijn 5.500 jaar een van de oudste steden op aarde. De eerste bewoners vestigden zich op de Akropolis (letterlijk: hoog gelegen stadsburcht), de plek waar nu de overblijfselen van het beroemde Parthenon te vinden zijn. In de 55 eeuwen van zijn bestaan heeft Athene heel wat heersers zien komen en gaan, waaronder Mycenen, Romeinen, Goten, Kruisvaarders, Turken, Venetianen en Duitsers. Van alle gevoerde oorlogen verdient er een een speciale vermelding; de slag tegen de Perzen in het jaar 490 voor Christus. Om het nieuws van de overwinning zo snel mogelijk wereldkundig te kunnen maken rende een koerier ruim 42 kilometer van het plaatsje Marathon naar Athene. En dan heeft Athene een nog een exportproduct, het belangrijkste; de democratie.

Nuttige links
In de volgende artikelen kun je lezen hoe je goedkope vliegtickets kunt boeken en informatie inwinnen over vertrekplaatsen voor goedkope vluchten naar Athene.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Brussel Charleroi - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie


Alles over budget hotels in Athene
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Athene