Goedkope hotels in Agadir
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Agadir

Voor hen die goedkoop naar Agadir willen vliegen hebben we het volgende overzicht samengesteld met daarin alle low budget vluchten vanaf vliegvelden in Nederland, België en de Duitse grensstreek.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Agadir
Met: Transavia, ThomasCook

Goedkoop vliegen Brussel - Agadir
Met: Jetairfly, ThomasCook

Goedkoop vliegen Luik - Agadir
Met: ThomasCook

Goedkoop vliegen Bremen - Agadir
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Dortmund - Agadir
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Agadir
Met: Condor, ThomasCook, Air Berlin, TUIfly

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Agadir
Met: Air Berlin, ThomasCook

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Agadir
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Niederrhein / Weeze - Agadir
Met: Ryanair

Agadir
Het in 1505 door de Portugezen gestichte Agadir is een van de belangrijkste havenplaatsen van Marokko. Sinds de opkomst van de goedkope vakantievluchten heeft Agadir er een nieuwe bedrijfstak bij; het toerisme. De streek is namelijk rijk bedeeld met brede zandstranden. De grote pechdatum in de geschiedenis van Agadir is 29 februari 1960; toen werd de stad getroffen door een zware aardbeving die dusdanige verwoestingen aanrichtte dat besloten werd een geheel nieuw Agadir ten zuiden van de ruïnes te bouwen. De traumatische ervaring is inmiddes geheel verwerkt en Agadir bloeit als nooit tevoren. De stad zorgt voor zeker 10% van het nationale inkomen van Marokko.

Het vliegveld van Agadir
De luchthaven van Agadir, Al Massira Airport (AGA), ligt 25 kilometer van het centrum van Agadir. Er rijdt een shuttle tussen het vliegveld en de 13 kilometer buiten de stad gelegen busterminal. beetje behelpen dus. Wellicht de beste mogelijkheid om voor niet te veel geld van de luchthaven in de stad te komen bieden de grote gedeelde taxi's. Schuif gezellig aan bij onbekenden en betaal samen de reis.

Transport vanaf het vliegveld van Agadir
Het vliegveld van Agadir ligt zo´n 25 kilometer buiten de stad. Bij alle getroffen voorbereidingen op de toekomst heeft men echter het openbaar vervoer over het hoofd gezien; geen bus of trein die het vliegveld aandoet. Wel rijden er grote 6-persoons taxi´s naar de stad tegen een vast tarief; een Eurootje of 15. Gezellig aanschuiven dus en de kosten delen want dat is de gewoonte. Op deze manier ben je voor twee en een halve Euro de man in Agadir. Toch nog een vorm van openbaar vervoer dus.

Nuttige links
Lees meer over verwante onderwerpen en achterliggende informatie.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Amsterdam Schiphol Airport - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Luik / Liege Airport- Informatie
Düsseldorf Airport - Informatie
Weeze Airport - InformatieGoedkope hotels in Agadir
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Agadir, Marokko