Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Taba, Egypte

Goedkoop vliegen naar Taba? Je kunt goedkoop vertrekken vanaf vliegvelden in Nederland, BelgiŽ en de Duitse grensstreek.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Taba
Met: Transavia

Goedkoop vliegen Brussel - Taba
Met: ThomasCook, Jetairfly

Goedkoop vliegen DŁsseldorf - Taba
Met: ThomasCook

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Taba
Met: ThomasCook

Het vliegveld van Taba
Taba, de Egyptische badplaats in opkomst, heeft een gloednieuw ruim bemeten vliegveld; Taba International Airport (TCP). Daarmee geeft men blijk van een groot vertrouwen in een zonnige toekomst.

Transport vanaf het vliegveld van Taba
Het nieuwe vliegveld van Taba faalt pijnlijk op het gebied van openbaar vervoer; het is er niet. Ook al worden de meeste reizigers afgehaald door shuttles van hun hotel of resort, een vliegveld zonder openbaar vervoer kan echt niet meer. Gelukkig zijn taxiīs niet duur. Hard core budgetreizigers kunnen proberen een liften op te pikken. In tegenstelling tot Europa is het hier de gewoonte om een klein bedrag te betalen aan de liftgever.

Tip: Meer mogelijkheden om goedkoop naar Taba te vliegen
Taba is zich met succes aan het ontwikkelen tot badplaats. De stad bevindt zich vlakbij de Egyptisch IsraŽlische grens. Net over die grens, op het punt waar IsraŽl maar 7 kilometer breed is, ligt Eilat. Net over de volgende grens, die met JordaniŽ, ligt Aqaba. Drie steden in drie landen, vlak bij elkaar. Elke stad heeft zijn vliegveld, Eilat zelfs twee, en dus heeft de reiziger het voor het uitzoeken. Check dus de goedkope vluchten naar elk van de drie buursteden. Het is reizigers namelijk toegestaan om 14 dagen lang zonder vooraf aangevraagd visum genoemde grenzen over te steken. Zie ook de artikelen over Eilat en Aqaba.

Tip: Grensformaliteiten
Check, ondanks alle toenaderingspogingen, voor de zekerheid altijd of zich op het laatste moment geen wijzigingen in de grensformaliteiten hebben voorgedaan; er wonen veel īheethoofdenī in het Midden Oosten. Een punt van aandacht is ook het volgende; met IsraŽlische stempels in je paspoort kun je van alle Arabische landen alleen Egypte en JordaniŽ in. Als je van plan bent om door te reizen naar andere Arabische landen, vraag dan bij het binnengaan en verlaten van IsraŽl aan de grensbeambten om de stempels op losse velletjes papier te zetten. Aan die verzoeken wordt over het algemeen gehoor gegeven.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Brussel Zavetem - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Taba, Egypte