Goedkope hotels in Oslo
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Oslo

Goedkoop vliegen naar Oslo? Er zijn verschillende mogelijkheden vanuit Nederland en België. je kunt ook terecht vanaf vliegvelden net over de Duitse grens.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Oslo (Gardermoen)
Met: Sterling

Goedkoop vliegen Brussel - Oslo (Gardermoen)
Met: Brussels Airlines, Sterling

Goedkoop vliegen Bremen - Oslo (Torp)
Met: RyanAir

Goedkoop vliegen Dortmund - Oslo (Gardermoen)
Met: Sterling

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Oslo (Gardermoen)
Met: Norwegian

Goedkoop vliegen Niederrhein Weeze - Oslo (Rygge of Torp)
Met: RyanAir

De vliegvelden van Oslo
Twee van Oslo's drie vliegvelden zijn in gebruik bij low budget maatschappijen, dit zijn Oslo Gardermoen (OSL) en Sandefjord Airport Torp (TRF). Gardermoen is de grootste internationale luchthaven van Noorwegen en beschikt over de omvangrijkste belastingvrije zone van alle Europese vliegvelden. Het vliegveld heeft er zelfs twee; een in de internationale zone, en een bij de bagagebanden. Waarom? Noorwegen is (nog) geen lid van de EU; er zit dus veel handel in de verkoop van belastingvrije artikelen aan internationale passagiers.

Transport vanaf vliegveld Oslo Gardermoen
Oslo Gardermoen ligt 48 kilometer buiten de stad. Een afstand door de Gardermobanen (de Airport Express Trein) binnen 20 minuten wordt afgejakkert met snelheden tot 210 km. per uur. Je kunt ook met de bus, een tochtje wat aanzienlijk langer gaat duren.

Transport vanaf vliegveld Oslo Sandefjord
Vliegvelden liggen meestal een flink stuk buiten de stad, maar Oslo Sandefjord Torp slaat alles en iedereen met zijn 113 kilometer. Hoe komt een stad eigenlijk aan een vliegveld wat 113 verderweg ligt? Het antwoord: Sandefjord Torp is helemaal geen luchthaven van Oslo, dat maakt RyanAir ervan. Tickets naar Oslo verkopen nu eenmaal beter dan die naar Torp. De luchthaven die niet bij Oslo hoort heeft dus ook geen snelle treinverbinding met Oslo. Goed, met de bus dus, iets wat 2 a 3 uur gaat duren. Meevallertje is dat de vertrektijden van de Torp Ekspressen bus zijn aangepast op de vluchten van RyanAir en Noorwegen erg mooi is.

Transport vanaf vliegveld Oslo Rygge
Oslo Rygge Airport ligt 6o kilometer van Oslo. Ryanair zoekt het graag ver! In ieder geval ligt dit vliegveld al weer een stuk dichterbij Oslo dan Torp Airport. De Rygge-ekspressen airport bus doet dik een uur over de rit naar Oslo. Zie je onderweg nog wat van Noorwegen.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Vliegveld Weeze - Informatie

Goedkope hotels in Oslo
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Oslo