Goedkope hotels in Moskou
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Moskou

Goedkoop vliegen naar Moskou? Eenn overzicht van alle voordelige routes naar Moskou vanaf vliegvelden in de Duitse grensstreek. Op dit moment vinden er geen low budget vluchten plaats vanuit Nederland en België.

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Mokou (Domodedovo)
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Mokou (Sheremetyevo)
Met: BlueWings

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Mokou (Domodedovo)
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Mokou (Vnukovo)
Met: Germanwings

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Mokou (Domodedovo)
Met: Air Berlin

De vliegvelden van Moskou
Moskou beschikt over maar liefst vier vliegvelden, waarvan en drie worden gebruikt door budget vliegmaatschappijen. Dit zijn van groot naar klein Moscow-Domodedovo (DME), Moscow-Sheremetyevo (SVO) en Moscow-Vnukovo (VKO). Wie Moskou wil proberen dient rekening te houden met een volkomen uit de hand gelopen fenomeen: files. Op dat punt spant Moskou de kroon. Men houdt het erop dat er nergens ter wereld meer vliegtuigen worden gemist als in de files van Moskou. Je bent gewaarschuwd.

Vliegveld Moskou-Domodedovo (DME)
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dit vliegveld is uitgeroepen tot het slechtste van Europa! Lange wachtrijen, eindeloze vertragingen, slechte verlichting, onvoldoende parkeercapaciteit, beroerde service, onbeschoft personeel en ontoereikende transportverbindingen met de stad. Het is maar een greep.

Transport vanaf vliegveld Moskou-Domodedovo
Domodedovo International Airport ligt op 35 kilometer van het Paveletsky Station in het centrum. Reisduur ongeveer 40 minuten. Er gaan ook treinen naar het Belorussky Station en het Kalanchevskaya Station. Reisduur 1 uur. Kijk uit voor de langzamere treinen (Elektrichka) en mijdt bussen. Daarmee raak je gegarandeerd vast in de eindeloze files van Moskou.

Vliegveld Moscow-Sheremetyevo (SVO)
Moskou's tweede vliegveld, het ook al niet al te beste Moscow-Sheremetyevo, heeft, om de ongemakken wat te verzachten inmiddels een treinverbinding met het centrum gekregen. Geen overbodige luxe voor een vliegveld van een immense met files verstopte stad. En als het niet de files waren die voor oponthoud zorgden dan is dat wel het veranderen van terminal op het uit twee vliegvelden bestaande Sheremetyevo; het kan je zomaar drie kwartier kosten.

Transport vanaf vliegveld Moskou-Sheremetyevo
Sheremetyevo bevindt zich 29 kilometer buiten Moskou. Sinds 2008 is het aangesloten op het spoor wat reizigers afzet op het Savyolovsky Station. Daarmee is de reistijd naar het centrum verkort van enkele uren tot 30 minuten. Er rijden nog steeds bussen vanaf het vliegveld, maar die zijn voor masochisten of degenen die in een buitenwijk moeten zijn.

Vliegveld Moskou-Vnukovo (VKO)
Moskou-Vnukovo (VKO), het derde en kleinste van de door budget maatschappijen gebruikte vliegveld van Moskou, is het minst problematische. Vnukovo is het vliegveld vanwaar Russische presidenten vertrekken en Moskovieten met een ruime beurs. De luchthaven is beroemd om zijn VIP-services.

Transport vanaf vliegveld Moskou-Vnukovo
Vnukovo ligt op 28 kilometer van de stad. Het is middels een hogesnelheidstrein verbonden met het Kievsky Station in het centrum. Een aantal stadsbussen doen de luchthaven ook aan, maar het kan niet genoeg herhaald worden; vermijdt ze als een enge ziekte, want je raakt vast in de langste files ter wereld. Voor big spenders is Vnukovo het leukste vliegveld van Moskou. De VIP Terminal heeft zijn eigen ingang, je kunt met je auto tot vlak voor de deur komen, en voor vervoer naar het vliegtuig kun je kiezen uit limousine en luxe mini-van.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Moskou
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Moskou