Goedkope hotels in Kaapverdië
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Kaapverdië

Goedkoop vliegen naar de Kaapverdische Eilanden? Dit artikel beschrijft de verschillende goedkope vliegroutes vanuit België en de Duitse grensstreek. Momenteel vliegen er geen prijsvechters vanuit Nederland op de Kaapverdische Eilanden.

Goedkoop vliegen Brussel - Kaapverdië (Boa Vista)
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Kaapverdië (Boa Vista)
Met: TUIfly

Goedkoop vliegen Brussel - Kaapverdië (Amílcar Cabral)
Met: Jetairfly

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Kaapverdië (Amílcar Cabral)
Met: Tuifly

De vliegvelden van de Kaapverdische Eilanden
Er zijn twee aanvliegmogelijkheden voor hen die naar de Kaapverdische Eilanden gaan; Rabil Airport (BVC) op het eiland Boa Vista, of Amílcar Cabral International Airport (SID) wat op het eiland Sal ligt. Rabil Airport wordt ook wel Boa Vista airport genoemd, en Amílcar Cabral Airport staat ook bekend als Sal International Airport en Espargos Airport. Heel wat namen om uit elkaar te houden dus.

Kaapverdische Eilanden
De Kaapverdische Eilanden mag zich verbazen over de naam die 'eilanden van de groene kust' betekent. Er is weinig groen te bekennen. Is dat dan door de tijd heen verdwenen? Nee, de eilanden zijn sinds mensenheugenis kaal. De Portugezen die de eilandengroep in 1460 ontdekte noemde ze Ilhas de Cabo Verde om dat ze voor de kust van het groene Senegal liggen. Nou ja voor de kust; toch snel 500 kilometer. De eilanden waren lang een belangrijke bevoorradingspost voor de slavenschepen op weg van Afrika naar Amerika. Nu staan de eilanden bekend om hun rust, hetgeen een kleine maar trouwe schare toeristen aantrekt. En dat is begrijpelijk; het leven voltrekt zich er in een heerlijk rustig tempo, de bevolking staat bekend als uitermate vriendelijk en corruptie en misdaad ontbreken hier hoegenaamd.

Transport vanaf de vliegvelden van de Kaapverdische Eilanden
Alleen in de steden Praia (op eiland Santiago), en Mindelo (op Sao Vicente) vind je stadsbussen. In alle andere gevallen is de zogenaamde ´Aluguer´ het transportmiddel. Dit zijn gedeelde taxi´s die vertrekken als zevoldoende passagiers aan boord hebben. Het komt erop neer dat op rustige routes er ´s ochtends één aluguer vertrekt en ´s avonds één terugrijdt. Ja, de Kaapverdiaan heeft veel minder haast dan jij. Zij die mobiel wensen te zijn zullen hun heil moeten zoeken in taxi´s en huurauto´s. Voor transport tussen de ver uit elkaar gelegen eilanden zijn vliegtuigjes het snelste en betrouwbaarste medium. De ferrydiensten tussen de eilanden varen weinig frequent en onregelmatig; vaarten worden ook met groot gemak uitgesteld.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Kaapverdië
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar de Kaapverdische Eilanden