Goedkope hotels in Jerez
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Jerez

Goedkoop vliegen naar Jerez? Hieronder vind je alle voordelige routes vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek naar Jerez.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Jerez
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Brussel - Jerez
Met: Jetairfly, ThomasCook

Goedkoop vliegen Bremen - Jerez
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Dortmund - Jerez
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Jerez
Met: Condor, ThomasCook, Air Berlin, TUIfly

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Jerez
Met: ThomasCook, Air Berlin

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Jerez
Met: Air Berlin

Het vliegveld van Jerez
Jerez Airport (XRY) bevindt zich op een kilometer of 10 buiten Jerez. Het vliegveld is ook aanvliegpunt voor het 45 kilometer verderop gelegen Cadiz, de hoofdstad van Andalusië. Verder kunnen zij die geen goedkoop ticket naar Sevilla kunnen vinden naar het 80 kilometer verderop gelegen Jerez vliegen. Tenslotte dient Jerez Airport als vliegveld voor de Britse kroonkolonie Gibraltar die op 100 kilometer afstand ligt.

De stad Jerez
Jerez de la Frontera, zoals Jerez voluit heet, ligt in de provincie Andalusië. Frontera betekent 'grens'. Dat lijkt vreemd, want Jerez ligt en lag niet bij de grens. Dat wil zeggen, niet bij een landsgrens. De stad kreeg de naam omdat ze op de grens lag van gebieden waar Christenen en Moren woonden. Tijdens de Moorse overheersing heette Jerez eerst Xeres en later Sherish. Zeg dat laatste maar eens hardop. Het lijkt verdacht veel op Sherry, en dat klopt; sherry is een van de beroemde producten uit Jerez. Een van de, want er zijn er meer. Ook voor Flamaneco-liefhebbers is Jerez een niet te vermijden oord; deze muziek-, zang- en dansstijl ontstond nml. hier.

Transport vanaf het vliegveld van Jerez
Vanaf het vliegveld kun je direct naar een aantal plaatsen reizen zoals Santa Maria, Malaga, Marbella en Tarifa. Een rit naar het centrum van Jerez de la Frontera (zoals de stad voluit heet) neemt ongeveer een half uur in beslag; voor Cadiz is dat ruim een uur.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Jerez
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Jerez de la Frontera, Spanje