Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Grenada

Goedkoop vliegen naar Grenada (St. George)? In dit artikel vind je wat interessante reissuggesties.

Goedkoop vliegen Brussel - Grenada
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Bremen - Grenada
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Grenada
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Frankfurt - Grenada
Met: Condor (*1)

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Grenada
Met: Condor (*1)

(*1) Goedkope vluchten van Condor naar Grenada
Condor vliegt vanaf Frankfurt naar Grenada, maar wie dichter bij Bremen, Brussel, Düsseldorf of Münster/Osnabrück woont (*1) moet beslist proberen om bij Condor een aanvullende goedkope binnenlandse vlucht vanaf een van genoemde steden naar Frankfurt te boeken, want vluchten van Condor sluiten vaak goed op elkaar aan. Met deze uitstekende service schakelt Condor het fenomeen low budget vliegen een tandje hoger.

Grenada
Het kleine caribische eilandstaatje Grenada heeft nog geen 100.000 inwoners. Het is daarmee een van de kleinste landen ter wereld. De bodemgesteldheid (vulkanisch) en het klimaat maken Grenada uitermate gechikt voor de teelt van nootmuskaat waarvan het een vijfde deel van de wereldproductie levert. Maar nog groter is het toerisme. Niet zo vreemd als je de witte stranden, blauwe zee, koraalriffen envulkaanmeren eenmaal hebt gezien. Na een onrustige periode in 1983 toen Grenada werd opgeschrikt door een kortstondige coupe heeft zich een politiek stabiel klimaat ontwikkeld. En over stormen en klimaat gesproken; Grenada ligt relatief gunstig ten opzichte van de fameuze 'hurricane belt', slechts bij uitzondering wordt het eiland getroffen door zo'n zware storm. dat gebeurde voor het laatst in 2004 toen de verdwaalde orkaan Ivan Grenada trof.

Het vliegveld van Grenada
Luchthaven Point Salines International Airport (GND) ligt zo´n 8 kilometer van het hoofdstad(je) van Grenada, St. George. Het vliegveld is genoemd naar zijn locatie; Point Salinas. Amerikaanse militairen namen in 1983 het nog onvoltooide vliegveld in bezit om vanuit daar het eiland te veroveren en een eind te maken aan een in hun ogen verdervelijk regime.

Transport vanaf het vliegveld van Grenada
Vanaf het vliegveld rijdt een bus naar St. George, maar erg regelmatig is de dienstregeling niet. En of je je toch al korte vakantie moet offeren aan wachten op de bus is de vraag. Ja, af en toe ontkom je als budgetreiziger niet aan de taxi. Het vervoer op het eiland wordt grotendeels verzorgd door de zogenaamde MaxiTaxi´s, die in de rest van de wereld minibusjes worden genoemd.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Grenada