Goedkope hotels in Eilat
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Eilat, IsraŽl

Goedkoop vliegen naar Eilat? We hebben de voordelige mogelijkheid om naar Eilat te vliegen vast voor je opgezocht.

Goedkoop vliegen DŁsseldorf - Eilat (Ovda)
Met: Germania.aero

Goedkoop vliegen naar Eilat
Eilat International Airport bied biedt de budget reiziger weinig goedkope aanvliegmogelijkheden; Eilats buren bieden die wel. Op de plaats van Eilat is IsraŽl slechts 7 kilometer breed, het ligt letterlijk ingeklemd tussen 2 landen; Egypte en JordaniŽ. Buurstad in Egypte is Taba; net over de Jordaanse grens ligt Aqaba. In dit grensgebied is de laatste jaren een mooi stukje onderlinge toenadering in praktijk gebracht; Egypte, IsraŽl en JordaniŽ staan reizigers toe om 14 dagen zonder visum heen en weer te reizen, hetgeen over de weg kan en per boot. Aangezien Taba, Eilat en Aqaba elk hun eigen vliegvelden hebben doe je er goed aan om ook de goedkope vluchten naar Eilatīs buursteden onderzoeken.

Eilat
Eilat dankt zijn bekendheid aan zijn functie als badplaats, iets dat koning Salomon 3.000 jaar geleden ook al wist. Datzelfde gold voor de Romeinen en Byzantijnen die hier hun vestingen bouwden om de zuidgrenzen van hun rijken te verdedigen. In de Middeleeuwen gebruikten moslims Eilat als pleisterplaats op weg naar Mekka. het hedendaagse Eilat heeft zich toegelegd op het toerisme, en om dat nog een extra gouden randje te geven heeft Eilat de status van vrijhandelszone gekregen; er hoeven geen btw en accijnzen te worden betaald.

De vliegvelden van Eilat
Eilat heeft 2 vliegvelden; het kleine in de stad gelegroeide Eilat Airport (ETH) wat bijna uitsluitend voor binnenlandse vluchten wordt gebruikt, en het 45 kilometer buiten de stad gelegen Ovda International Airport (VDA) wat dient als internationale luchthaven. Stel je niet teveel voor van Ovda Airport, het is gebouwd als militair vliegveld en heeft minimale faciliteiten. In 2010 moet het nieuwe Timna International Airport zijn deuren openen. Deze gaat beide bestaande vliegvelden vervangen.

Transport vanaf vliegveld Eilat Ovda
Vanaf vliegveld Ovda rijdt een shuttle-bus naar de stad en de belangrijkste hotels. Het openbare vervoer in IsraŽl is overigens goed geregeld; alle plaatsen zijn verbonden met snelle comfortabele niet te dure busverbindingen, veelal verzorgd door Egged; de grootste busmaatschappij ter wereld.

Tip: Grensformaliteiten
Check, ondanks alle toenaderingspogingen, voor de zekerheid altijd of zich op het laatste moment geen wijzigingen in de grensformaliteiten hebben voorgedaan; er wonen veel īheethoofdenī in het Midden Oosten. Een punt van aandacht is ook het volgende; met IsraŽlische stempels in je paspoort kun je van alle Arabische landen alleen Egypte en JordaniŽ in. Als je van plan bent om door te reizen naar andere Arabische landen, vraag dan bij het binnengaan en verlaten van IsraŽl aan de grensbeambten om de stempels op losse velletjes papier te zetten. Aan die verzoeken wordt over het algemeen gehoor gegeven.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Eilat
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Eilat, IsraŽl