Goedkope hotels in Beijing
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Beijing

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Beijing
Met: Air Berlin

Het vliegveld van Beijing
Beijing Capital International Airport (PEK) is het enige burgervliegveld van megastad Beijing. Let op de IATA-code (PEK) waarin de wat ondergesneeuwde naam Peking nog te herkennen is. Ook de IATA-code BJS is voor dit vliegveld in gebruik. De hoofdstad van China heeft in totaal zes vliegvelden; de andere vijf worden echter allemaal voor militaire doeleinden gebruikt. Wellicht veranderen, net als in Europa, met de tijd steeds meer militaire vliegvelden in budget luchthavens.

Transport vanaf het vliegveld van Beijing (PEK)
Voor de opening van de Olympische Spelen kreeg het door Nederlanders opgeknapte vliegveld een railverbinding met de stad. Bij steden met de afmetingen van Beijing is het moeilijk om aan te geven hoe lang een rit naar het enorme centrum van deze enorme stad duurt, maar hou het als ´rule of thumb´ op een drie kwartier tot anderhalf uur.

Beijing (Peking)
Grote steden hebben iets fascinerende. Behalve dat zo'n beetje alles er te krijgen is, zijn het ook historische en culturele smeltkroezen. Beijing is niet anders. Was het geen oorlogsgeweld wat tot ongebreidelde nieuwbouw leidde dan wel de zgn. Culturele Revolutie onder invloed waarvan alles wat 'fout' was gesloopt werd. Om de Olympische Spelen van 2008 te kunnen huisvesten is heel wat authentiek Beijing 'opgeruimd', en nu heeft het stadsbestuur de traditionele 'hutongs' op de korrel. Deze kleine landelijk aandoende familie-erfjes vindt men te kneuterig voor een moderne stad. Is dit een klaagzang op al het fraais wat verloren is gegaan? Welnee, Beijing is een fascinerende lappendeken waar culturele juweeltjes en moderne uitspattingen dwars door elkaar staan. En dat zal zo blijven. Beijing is domweg te groot om in zijn geheel te moderniseren, hoe ijverig de stadsbestuurders ook zijn. De stad bestrijkt een gebied van maar liefst 17.000 vierkante kilometer. Om je een idee te geven, dat is bijna net zo groot als heel België of half Nederland. Amsterdam en Brussel zijn overigens beide partnersteden van Beijing.

Nuttige links
Artikelen over het kopen van goedkope vliegtickets en Düsseldorf Airport.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels in Beijing
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Beijing (Peking) China