Goedkope hotels in Bazel
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Bazel

Informatie over goedkoop vliegen naar Bazel. Ja dat kan echt, want ook al klinkt Zwitserland duur, je kunt er wel degelijk goedkoop naat toe vliegen.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Bazel
Met: EasyJet

Het vliegveld van Bazel
De EuroAirport van Basel is vliegveld voor maar liefst drie steden in drie landen; te weten, Bazel in Zwitserland, Mulhouse in Frankrijk en Freiburg in Duitsland. De luchthaven is daarmee volstrekt uniek. Het is ook het enige vliegveld ter wereld met drie verschillene IATA-codes; een voor Bazel (BSL), een voor Mulhouse (MLH) en een voor EuroAirport (EAP). Het verhaal van het drielanden-vliegveld begon toen zowel Bazel als Mulhouse aan een nieuw vliegveld toe waren. De eerste had echter geen plaats en de tweede geen geld. Na veel wikken en wegen werd uiteindelijk met Zwitsers geld een luchthaven gebouwd op Frans grondgebied. Het vliegveld bestaat uit een Zwitsers en een Franse deel, met in het midden de douane. Check vluchten naar dit vliegveld op de verschillende IATA-codes, en ontdek interessante prijsverschillen! Het grensoverschrijdende vliegveld zorgt soms ook voor zeer amusante ticket-gekheid. Zo kun je bijvoorbeeld een ticket van Madrid naar Mulhouse kopen maar in Bazel landen. Dan kan het voorkomen dat je een uit twee delen bestaande ticket krijgt; een deel Madrid - Bazel, en een deel Bazel - Mulhouse. Het lijkt alsof je twee vluchten gaat maken en over moet stappen, maar zo is het niet; je vliegt naar Bazel en loopt vervolgens de grens over naar de zijde van Mulhouse. Dat kan je elders maar beter niet gebeuren.

Transport vanaf het vliegveld van Bazel
De EuroAirport ligt 4 kilometer van Bazel. Met een regelmatig vertrekkende bus ben je in 15 minuten in de stad. Naar het 20 kilometer verderop gelegen Mulhouse duurt de busreis een half uur. Neem voor Freiburg de Sudbaden Bus.

Nuttige links
Lees verder over de totstandkoming van de prijs van vliegtickets en de ins- & outs van Amsterdam Schiphol.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie

Goedkope hotels in Bazel
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Bazel, Zwitserland