Goedkope hotels op Barbados
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Barbados

Degenen die goedkoop naar Barbados willen vliegen kunnen waarschijnlijk het beste terecht bij low budget maatschappij Condor. Hieronder de mogelijkheden.

Goedkoop vliegen Brussel - Barbados
Met: Condor

Goedkoop vliegen Bremen - Barbados
Met: Condor

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Barbados
Met: Condor

Goedkoop vliegen Frankfurt - Barbados
Met: Condor

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Barbados
Met: Condor

Barbados
Het 300.000 inwoners tellende eilandstaatje Barbados werd als eerste door de Arawak bewoond; zeevarende indianen. Zijn noemde het Ichirouganaim. De naam Barbados werd gegeven door de Portugezen die er als eerste Europeanen aankwamen. Maar waarom ze Barbados (bebaard) die naam gavan is niet bekend. Hadden de Arawak indianen misschien baarden? Lag er een schuimkraag rond het eiland? Deden de zwevende wortels van de Ficus Citrifolia hen aan een baard denken? De drie pijlers van bestaan van het hedendaagse Barbados zijn off shore banking, suikerriet en natuurlijk toerisme. Prettige bijkomstigheid voor vakantiegangers is dat Barbados door zijn oostelijke ligging weinig last heeft van orkanen. En dan nog een aardige quiz-vraag: waar ging de enige buitenlandse reis van Amerika's eerste president George Washington heen? Het antwoord: Barbados.

Het vliegveld van Bridgetown, Barbados
Sir Grantley Adams International Airport (BGI), het enige vliegveld van Barbados, is genoemd naar de eerste minister-president van Barbados; Grantley Adams. De luchthaven ligt zo´n 13 kilometer van het centrum van hoofdstad Bridgetown. Op Spencers Plantation, vlakbij het vliegveld, bevindt zich het British Airways Concorde Museum waar een van de weinige bestaande Concordes permanent ten toon gesteld wordt; een buitenkansje voor vliegtuigspotters en enthousiastelingen die een ´Concorde Experience´ willen ondergaan, zoals het museum dat noemt.

Transport vanaf het vliegveld van Bridgetown Barbados
Op de weg voor het vliegveld passeert elke 10 minuten een bus naar hoofdstad Bridgetown. Voor de rest van het transport zorgen de zogenaamde ZR genoemde ´route taxi´s´. Deze kleine busjes kunnen stampvol zijn, wat weer aardig is voor degenen die na een ´Concord Experience´ wat ´Couleur Locale´ willen opsnuiven. Wie het geld wil laten rollen kan vanaf het vliegveld een helikopter-shuttle naar zijn hotel nemen.

Nuttige links
Artikelen over het boeken van de goedkoopste tickets en vliegvelden van vertrek naar Barbados.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Brussel Airport - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Goedkope hotels op Barbados
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Bridgetown, Barbados