Goedkope hotels in Bangkok
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Bangkok

Goedkoop vliegen naar Bangkok? Hier zijn de goedkoopste routes en low budget vliegmaatschappijen.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Bangkok
Met: Eva Air

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Bangkok
Met: Air Berlin

Met Eva Air naar Bangkok
Eva Air is een maatschappij om in de gaten te houden. behalve goedkope vliegtickets beschikken ze ook over goede manieren. Zo is het veranderen van vluchtdata gratis; waar kom je dat bij budget tickets nog tegen. En dan is er het prachtuige verhaal van de reiziger (een persoonlijke vriend) die zich per ongeluk een dag te laat voor zijn vlucht op het vliegveld van Bangkok, een zuiver geval 'no-show'. En wat zei Eva Air: 'geeft niet, er is vandaag nog plaats'. Hulde aan Eva Air; hoeveel vliegmaatschappijen laten hun klanten in zo'n geval niet 'gewoon' stikken.

De vliegvelden van Bangkok
Bangkok heeft drie vliegvelden; Bangkok (BN1), Bangkok Don Muang (DMK) en Bangkok Suvarnabhumi (BKK). Die laatste is de grootste van heel Thailand. Wie jaren niet op Bangkok heeft gevlogen zal zijn ogen uitkijken, werkelijk alles is veranderd, sterker nog, het lijkt een compleet ander vliegveld, en dat klopt ook. Het in 2006 geopende splinternieuwe vliegveld nam niet alleen de functie van internationale luchthaven over van Don Muang, het nam ook diens IATA-code BKK mee. Don Muang blijft voorlopig nog ´dubbelen´ omdat het nieuwe Bangkok Suvarnabhumi nog niet af is, en wegens werkzaamheden vluchten verplaatst worden. Bangkok Suvarnabhumi Airport had op de dag van zijn inhuldiging al direct een wereldrecord in handen; de ruim 132 meter hoge verkeerstoren, de hoogste ter wereld.

De stad Bangkok
Normaal gesproken duren rages maar kort. Zo niet in Bangkok waar het met de auto naar je werk gaan al heel lang een absolute must is. Wie in het openbaar vervoer gespot wordt is hopeloos out. Nu zijn files in grote steden toch al een permanente plaag, de overtreffende trap daarvan vindt je in Bangkok. Evengoed schrikt het stedenplanners niet af, die bouwen steeds meer 'express ways' over bestaande wegen; een extra verdieping. Met de almaar voortdurende auto-rage mogen dat er wel 10 zijn. Hoeveel mensen hier zoal wonen? Statistici houden het inwoneraantal op 9 tot 15 miljoen. Wie het weet mag het zeggen. Niets ten nadele overigens van Bangkok; liefhebbers van grote steden komen helemaal aan hun trekken in dit broeinest waar alles verkrijgbaar is. Oh ja, de volledige naam van Bangkok luidt heel officieel als volgt: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Als dat geen file is.

Transport vanaf het vliegveld van Bangkok
Vliegveld Bangkok Suvarnabhumi (BKK) ligt 25 kilometer van het centrum. Bussen rijden 24 uur per etmaal richting stad. Om die bussen te vinden moet je eerst naar het ´Transport Centrum´ van het vliegveld, en daarvoor moet je wellicht de Airport Shuttle nemen; de luchthaven is groot! De bussen rijden op een groot aantal bestemmingen in Bangkok.

Nuttige links
Hoe boek je de goedkoopste tickets? Hoe wordt de prijs van een vliegticket bepaald? Waar moet je op letten bij het boeken van een goedkope vlucht?
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - InformatieGoedkope hotels in Bangkok
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Bangkok, Thailand