Goedkope hotels op de Azoren
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar de Azoren

Een overzicht van alle goedkope vluchten naar de Azoren en de low budget vliegmaatschappijen die op de verschillende routes vliegen.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Azoren (Joao Paulo II Airport, Sao Miguel eiland)
Met: Arkefly

Goedkoop vliegen Amsterdam - Azoren (Lajes Airport, Terceira eiland)
Met: Arkefly

Goedkoop vliegen Dortmund - Azoren (Joao Paulo II Airport, Sao Miguel eiland)
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Azoren (Joao Paulo II Airport, Sao Miguel eiland)
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Azoren (Joao Paulo II Airport, Sao Miguel eiland)
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Azoren (Joao Paulo II Airport, Sao Miguel eiland)
Met: Air Berlin

De Azoren
De Azoren, een eilandengroep bestaande uit 9 eilanden van vulkanische oorsprong, hoort bij Portugal. De in de Atlantische Oceaan gelegen eilanden liggen een heel eind uit de kust; om precies te zijn 1.600 van Lissabon. Nog weer 3.700 kilometer verder ben je in New York. Als gevolg van die ligging zijn de temperaturen zeer gelijkmatig; altijd tussen de 13 en 23 graden. Een aardige anekdote speelt zich af in 1492 toen Columbus op de terugweg van zijn eerste reis naar de Nieuwe Wereld de Azoren aandeed om er naar de mis te gaan. Hij werd opgepakt en in de gevangenis gegooid omdat men dacht dat hij een piraat was. Een van de eilanden van de Azoren luistert naar de naam Terceira wat 'de derde' betekent. Een hele logische naam voor een eiland wat ooit als derde van de negen Azoren-eilanden ontdekt was. Het was ook nog eens de derde naam van het eiland wat als eerste Jezus Christus door het leven ging en vervolgens als Brazilië (het land Brazilië was toen nog niet ontdekt). En dan nog een aardige quiz-vraag: waar bevindt zich de enige theeplantage van Europa. Antwoord: Op de Azoren.

Vliegvelden op de Azoren
Joao Paulo II Airport (PDL), het naar Paus Johannes Paulus II genoemde vliegveld op Sao Miguel Island, is een van de twee internationale luchthavens van de Azoren. Dit vliegveld ontvangt goedkope vluchten uit Nederland, België en de Duitse grensstreek. Het op het eiland Terceira gelegen vliegveld Lajes Airport (TER) wordt alleen vanuit Nederland aangevlogen door Arkefly.

Transport vanaf het vliegveld op Sao Miguel Eiland
Er is openbaar vervoer op Sao Miquel, maar dat is niet zo frequent. Als er eens per uur een bus vertrekt van het vliegveld is het veel. De hotel-shuttles kunnen het beste vooraf geboekt worden. Mischien kun je, met wat diplomatie, ook ter plekke een plaatsje regelen in zo´n shuttle.

Nuttige links
Informatie over de vliegvelden van waar je low budget naar de Azoren kunt vliegen. En, heel belangrijk; hoe boek je de goedkoopste tickets!
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Goedkope hotels op de Azoren
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar de Azoren, Ponta Delgada