Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Asturias

Informatie over goedkoop vliegen naar Asturias en de vliegvelden waar je kunt vertrekken.

Goedkoop vliegen Amsterdam - Asturias
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Bremen - Asturias
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Dortmund - Asturias
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Asturias
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Keulen / Bonn - Asturias
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Asturias
Met: Air Berlin

Het vliegveld van Asturias
Oviedo Airport (OVD), het vliegveld van Asturias, ligt tussen een aantal steden in. De afstand naar Asturias bedraagt 14 kilometer, naar Aviles is het 15 kilometer, naar Gijon 40 kilometer en naar Oviedo is het 47 kilometer.

Transport vanaf het vliegveld van Asturias
Vanaf het 14 kilometer buiten de stad gelegen vliegveld van Asturias vertrekken bussen naar verschillende steden in de omgeving. Naast Asturias zijn dat Aviles, Gijon and Oviedo.

Asturias

De aan de Spaanse noordkust gelegen stad Asturias is omringt door bergen, hetgeen goed van pas kwam bij de verdediging tegen de Moren in de 8ste eeuw. Wat de Moren en ook probeerden, Asturias bleek onneembaar. De onaantastbare positie maakte van de stad een veilig toevluchtsoord voor verdreven Christenen die op hun beurt meehielpen met de verdediging waardoor Asturias nog sterker werd. De eendracht die ontstond als gevolg van de gezamenlijke acties wakkerde ook de roep om onafhankelijkheid aan, wat in het jaar 722 resulteerde in de stichting van het onafhankelijke koninkrijk Asturias. Het inwonertal steeg in de 16de eeuw tot 100.000, voor die tijd een enorm aantal. Je zou kunnen zeggen dat Asturias toen een wereldstad was. Als havenstad speelde Asturias een belangrijke rol bij de kolonisatie van Latijns Amerika. Schepen vol inwoners vertrokken om hun geluk te beproeven in de Nieuwe Wereld. Sommigen kwamen rijk terug en lieten grote villa's bouwen. Een van de bekendste zonen van het hedendaagse Asturias is Formule 1 coureur Fernando Alonso.

Nuttige links
Artikelen over het boeken van goedkope vliegtickets en vliegvelden van waar je kunt vertrekken naar Asturias.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie

Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Asturias, Spanje