Goedkope hotels in Aqaba
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Aqaba

Goedkoop vliegen naar Aqaba, JordaniŽ? Hier de voordeligste vluchten!

Goedkoop vliegen Brussel - Aqaba
Met: Jetairfly

Aqaba
Aqaba is de enige Jordaanse havenplaats. Onder toeristen heeft het een naam verworven als badplaats en duikersparadijs. De eerste sporen van bewoning gaan zeker 4.000 jaar terug. Dat is niet verwonderlijk; Aqaba ligt op belangrijke handelsroutes. Een indrukwekkende rij bezetters waaronder de Grieken, Romeinen, kruisvaarders, Umayyads, Abbasids, Fatimids, Mamluks, Ottomanen en IsraŽliŽrs heersten over de stad die ze al vechtend bijna compleet van de aardbodem vaagden. Na 4.000 jaar geduw en getrek is dan nu de grootste bloeiperiode in de geschiedenis aangebroken. Het toverwoord: toerisme. Het hedendaagse succes van Aqaba leidde er toe dat de stad op een gegeven moment niet meer uit kon breiden, de smalle kuststrook liet dat domweg niet toe. Middels een speciale overeenkomst met Saudi ArabiŽ, waarbij 6.000 vierkante kilometer woestijn geruild werd tegen 12 kilometer kustlijn kreeg Aqaba weer ruimte.

Meer goedkope vluchten naar Aqaba
In het noordelijke uiteinde van de Golf van Aqaba bevinden zich maar liefst vier landen op een kluitje bij elkaar; met de klok mee zijn dat Egypte, IsraŽl, JordaniŽ en Saudi ArabiŽ. Met zijn 7 kilometer kustlijn is IsraŽl het smalste van de vier. De laatste jaren is zich in dit grensgebied een mooi stukje onderlinge toenadering tot stand bekomen; Egypte, IsraŽl en JordaniŽ staan toeristen toe om 14 dagen zonder visum heen en weer te reizen, hetgeen over de weg kan en per boot. Aangezien Taba, Eilat en Aqaba elk hun eigen vliegveld hebben dien je zeker ook de goedkope vluchten op de buursteden te onderzoeken; het vergroot je kansen om voordelig naar deze regio te reizen aanzienlijk.

Het vliegveld van Aqaba
King Hussein International Airport, het kleine vliegveld van Aqaba ligt ongeveer 9 kilometer buiten de stad. Transport vanaf het vliegveld van Aqaba
Verwacht niet al te veel van het openbaar vervoer op Aqaba Airport. Behalve de taxiīs die je op elk vliegveld ter wereld tegenkomt, zul je waarschijnlijk alleen maar de prive-shuttles van hotels aantreffen. Je kunt proberen om mee te liften met zoīn shuttle (tegen betaling), of een taxi te delen met medereizigers. Zo niet dan zit je vast aan een niet al te goedkope taxi.

Tip: Grensformaliteiten
Check, ondanks alle toenaderingspogingen, voor de zekerheid altijd of zich op het laatste moment geen wijzigingen in de grensformaliteiten hebben voorgedaan; er wonen veel īheethoofdenī in het Midden Oosten. Een punt van aandacht is ook het volgende; met IsraŽlische stempels in je paspoort kun je van alle Arabische landen alleen Egypte en JordaniŽ in. Als je van plan bent om door te reizen naar andere Arabische landen, vraag dan bij het binnengaan en verlaten van IsraŽl aan de grensbeambten om de stempels op losse velletjes papier te zetten. Aan die verzoeken wordt over het algemeen gehoor gegeven.

Nuttige links
Lees meer over het boeken van goedkope vliegreizen en de luchthaven van Brussel.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Brussel Airport - Informatie
Goedkope hotels in Aqaba
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Aqaba, JordaniŽ