Goedkope hotels in Antigua en Barbuda
Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Goedkope vliegtickets naar Antigua en Barbuda

Goedkoop vliegen naar Antigua en Barbuda? Wij hebben de voordeligste vluchten voor je opgespoord!

Goedkoop vliegen Amsterdam - Antigua en Barbuda
Met: Condor

Goedkoop vliegen Bremen - Antigua en Barbuda
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Düsseldorf - Antigua en Barbuda
Met: Air Berlin

Goedkoop vliegen Frankfurt - Antigua en Barbuda
Met: Air Berlin, Germanwings

Goedkoop vliegen Münster / Osnabrück - Antigua en Barbuda
Met: Air Berlin

Antigua
Het kleine Antigua is een Caribisch eiland wat samen met de ook al kleine eilanden Barbuda en Redonda een staatje vormt. Het totale inwonertal bedraagt niet veel meer dan 70.000. Het was Columbus die er als eerste Europeaan voet aan wal zette. Hij was ook degene die het eilandje naar de Santa Maria La Antigua kathedraal in Sevilla noemde. Althans dat dacht de ontdekkingsreiziger. Er bestaat in Sevilla echter helemaal geen kathedraal met die naam. Voordat Columbus en zijn mannen Antigua bereikten woonden Arawak, Ciboney en Carib indianen. Die laatsten zouden de naamgever van het hele Caribisch gebied worden. Met name de kannibalistische Carib gedroegen zich zeer agressief tegenover de kolonisten die pas na anderhalve eeuw strijd kans zagen Anitgua te veroveren. Tegenwoordig gaat het er vreedzamer aan toe. Antigua beschikt volgens eigen zeggen over 365 stranden; je kunt dus een jaar lang elke dag naar een ander strandje. En dat hagelwitte strand, dat is waar de toeristen voor komen. En zit er naast je een gast zeer verdienstelijk te tokkelen op een gitaar, dan zou het zomaar rock legende Eric Clapton kunnen zijn die hier woont.

Het vliegveld van Antigua
Het vliegveld van Antigua draagt de naam V. C. Bird International Airport, een eerbetoon aan de eerste minister-president van het onafhankelijke Antigua en Barbuda; V. C. Bird.

Transport vanaf het vliegveld van Antigua
Er ´schijnt´ wel iets in de richting van busvervoer te bestaan op het vliegveldje, maar reken nergens op. Je zult niet de eerste zijn die geen bus kan vinden. Zelfs de officiële website is niet erg hoopvol; ´There is some local bus service; schedules and routes can be obtained through the hotels´. Laten we het er maar optimistisch op houden dat je voor de stranden komt en niet voor de bussen.

Nuttige links
Artikelen over het boeken van goedkope vliegreizen en vliegvelden van vertrek naar Antigua en Barbuda.
Hoe boek je de goedkoopste vluchten
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Vliegveld Düsseldorf - Informatie
Goedkope hotels in Antigua en Barbuda
Home

Terrah.Net?

Low budget vliegen naar Antigua en Barbuda