Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Budget vliegtickets en last minutes
Amsterdam - Alicante

Goedkoop vliegen van Amsterdam naar Alicante? Wij hebben de voordeligste budget vluchten en routes vast voor je opgespoord.

Budget tickets Amsterdam - Alicante

Begin je zoektocht naar de goedkoopste vluchten als eerste bij de low budget vliegmaatschappijen die vaak de laagste tarieven, beste aanbiedingen en last minutes hebben. Hieronder onze goedkoop vliegen tip. Vergeet natuurlijk niet om ook verder te kijken :)

Je vindt onder anderen goedkope vluchten van Amsterdam naar Alicante bij Vueling, TUIfly en Transavia

Hou er rekening mee dat vluchten van low budget- en chartermaatschappijen seizoensgebonden kunnen zijn.

Alicante

Er is iets merkwaardigs aan de hand met het inwoneraantal van Alicante; het is niet te schatten. Dat komt omdat de stad een ongekend hoog aantal ongeregistreerde inwoners heeft. Dat zijn Oost Europese en Noord Afrikaanse illegalen en zonzoekers en gepensioneerden uit Noord Europa die er hun tweede huis hebben. Maar ook verblijven er veel Spanjaarden voor kortere of langere tijd in Alicante terwijl ze officieel elders wonen. De stad herbergt daarnaats een enorme hoeveelheid studenten en in 2005 is in Alicante een van de grootste Europese filmstudio´s van Europa geopend. Dit Hollywood van Alicante wordt ´Aliwood´ en ´Ciudad de la Luz´ (stad van het licht) genoemd. Niemand die weet hoeveel mensen in Alicante wonen, maar levendig is het er wel.


Het vliegveld van Alicante

Het vliegveld van Alicante ligt zo´n 9 kilometer buiten de stad. Maar die 9 kilometers worden erg lang met de omwegen makende stadsbus die voor het overbruggen van die afstand zeker 40 minuten voor nodig heeft. Die bus passert ook slechts eens in de drie kartier het vliegveld. Je staat dus eerst een tijdje wachten in de brandende zon bij een onbeschutte bushalte. Er wordt al jaren gesproken over een treinverbinding tussen vliegveld en stad, en er wordt nog steeds gepraat.... Het resultaat is dat taxi´s het alleenrecht op vervoer naar de stad te hebben. De bus vanaf Alicante Airport naar Benidorm is overigens beter geregeld.

Amsterdam Schiphol Airport

Vliegveld Amsterdam Schiphol - Bestemmingen
Vliegveld Amsterdam Schiphol - Informatie
Hoe boek je de goedkoopste vluchtenHome

Terrah.Net?

Goedkope vluchten Amsterdam Alicante